domingo, 26 de octubre de 2008

Pong, el primer videojoc

Ja que aquest blog va de l'advergaming... què menys que dir alguna cosa sobre l'origen dels videojocs, no?

El Pong sempre ha estat considerat el primer videojoc de la història, però la realitat és que és curiós conèixer els esdeveniments previs a la seva aparició.

Tot va sorgir perquè William Higinbotham era aficionat al pinball. Així que l'any 1957 va decidir realitzar una espècie de joc de tennis a través d'una màquina connectada a un oscil·loscopi.



El resultat final va ser el Tennis for Two, i consistia en una línia horitzontal que representava el terra del camp de tennis i una línia vertical a la meitat del camp que representava la red. Els jugadors havien d'escollir l'angle en el qual havia de sortir la pilota i colpejar-la.

En realitat, aquest podria ser perfectament considerat com el primer videojoc, ja que és més realista que el propi Pong, que va ser inventat disset anys més tard per Allan Alcorn. Pel que va comentar en alguna entrevista, es veu que volia inventar un joc el més simple possible per tal que hi pogués jugar qualsevol borratxo en un bar. El Pong en un principi va ser només un prototip, fins que van començar a crear-se cues en el pub on estava el joc. Aquesta va ser una senyal clara de que l'experiment es convertiria posteriorment en un fenomen mundial.



Aquí us deixo un link per si voleu descarregar-vos la versió del Pong per al PC.

http://www.pong-story.com/pcpong.htm

No hay comentarios: