domingo, 26 de octubre de 2008

Televisió VS Internet?

Sembla ser que el que havia de convertir-se entre una guerra entre la televisió i Internet s'està convertint en una relació amb llaços cada cop més estrets.

Segons Chad Hurley, un dels fundadors de YouTube, "la posició d'Internet com enemic de les televisions està ja superada, perquè a poc a poc anem trobant formes a través de les quals tots en sortim beneficiats".

Corren temps de romanç entre la televisió i Internet. Les modalitats de contacte entre la TV i la web són múltiples. Avui dia, la programació de nombrosos canals pot seguir-se en viu a través de les pantalles dels ordinadors i dels mòbils.

Però la web no es limita a replicar els continguts creats per la pantalla petita. Reconegudes productores de TV desenvolupen ficcions específiques per a la xarxa. Un exemple el trobem en la nova ficció Amanda O, produïda per Dori Media Group. La telenovel·la s'emetrà diàriament per Internet a partir del juny del 2009. Amb 120 capítols de 8 a 9 minuts cadascun, narra la història d'una estrella del pop que, en patir una acusació per part de la premsa, decideix iniciar una nova vida. Els usuaris podran decidir el destí dels personatges i, a més, la ficció tindrà episodis d'1,5 a 3 minuts per als mòbils i d'una hora setmanal per a la televisió.



El públic vol opinar. Només cal que veiem els missatges a les ràdios, els comentaris en els diaria on-line, les votacions en els reality shows i els concursos, o els seus vídeos en els canals de notícies. Així que no és d'extranyar que cada cop adquireixin més importància els nous formats en els quals el poder de decisió i de participació de l'espectador siguin més alts.

1 comentario:

Marta G.S. dijo...

aiaiaiii que els de la tele no s'enteren de res! Jo també estic d'acord amb que donin totes les facilitats necessàries als consumidors, és a dir, nosaltres, per poder veure, per exemple, els episodis de sin tetas no hay paraíso que ens hem perdut perque sortiem de festa un dijous nit :P

Per cert, visca la sexta i Se lo que hicisteis!!!!!!!!!